Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Cubicco Community: samen alleen wonen

Veel alleenstaande mensen hebben het lastig in Nederland om een betaalbare woning te vinden. Cubicco heeft na vier jaar testen en praktijk onderzoeken te hebben gedaan semi-vrijstaande grondgebonden appartementen ontwikkeld die ook betaalbaar zijn.

Waarom

Cubicco enterprise buigt zich over maatschappelijke problemen en uit onderzoek van ING blijkt dat er over tien jaar 370 duizend eenpersoonshuishoudens bijkomen. Deze groei is een kans voor bedrijven, maar tegelijkertijd ook een bedreiging voor het welzijn van deze mensen. Dit komt doordat de huidige woningbouw zich richt op tweeverdieners, waardoor het nu al lastig is voor alleenstaande mensen om een woning te kunnen vinden.

Oplossing

Cubicco heeft een oplossing bedacht, namelijk een community die 12 semi-vrijstaande grondgebonden appartementen bevat. De betaalbare appartementen in het complex combineert de voordelen van een conventioneel huis en een appartement. Er is namelijk een privé buitenruimte (veranda) en er wordt gewoond op de begane grond of 1e verdieping. Hierdoor heeft de bewoner meer verbinding met de sociale en natuurlijke omgeving. Daarnaast zijn de woningen gelijkvloers en hebben de woningen een gezamenlijke binnentuin die niet onderhouden hoeft te worden.   

Bouwpakket

De appartementen worden opgebouwd uit materialen die rechtstreeks uit de natuur komen. Het speciale aan deze appartementen is dat ze worden aangeleverd als bouwpakketten. Deze bouwpakketten zullen met uiterste precisie in elkaar worden gezet door geselecteerde assemblagebedrijven. De appartementen van Cubicco zijn ook bestendig tegen de extremen van de natuur, want windsnelheden van 295 kilometer per uur en een aardbeving tot 5.9 op de schaal van richter kunnen door het appartement worden getrotseerd.

Uitdaging

Cubicco denkt niet dat hij de wijsheid in pacht heeft en vind het ook belangrijk om andere meningen te horen. Wij zijn dan ook op zoek naar ´early adapters´ die met Cubicco de eerste community´s willen opzetten in Nederland.

 

Foto’s Cubicco Community: samen alleen wonen