CrossCare projecten

 

Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een zorgproeftuinsetting en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund.

CrossCare biedt een toegankelijke weg naar het realiseren van jouw zorginnovatie op grotere schaal. CrossCare is een grensoverschrijdend project van Interreg Vlaanderen-Nederland en ondersteunt zowel op praktisch als financieel gebied. Doordat CrossCare beschikt over 6 zorgproeftuinen in Vlaanderen en Nederland, kunnen zorginnovaties getest en doorontwikkeld worden door eindgebruikers in allerlei doelgroepen. Vergroot jouw markt tot over de landsgrenzen, test jouw product of dienst in een zorgproeftuin en maak gebruik van het fonds dat Cross Care biedt!

Ruim een jaar geleden ging het CrossCare-project van start. Nu er een jaar lang hard is gewerkt aan het realiseren van deze doelstellingen, is het ook tijd om even stil te staan bij de reeds behaalde resultaten. We hebben inmiddels drie waves gehad. Hieronder volgt een overzicht van de facts & figures per wave:

  • Wave 1: 68 projecten aangemeld – 9 goedgekeurd – €2.687.814
  • Wave 2: 54 projecten aangemeld – 8 goedgekeurd – €2.599.190
  • Wave 3: 38 projecten aangemeld – 2 goedgekeurd – € 196.250

In totaal zijn er in één jaar tijd 160 projecten aangemeld! De volgende projecten hebben uiteindelijk allemaal een ‘go’ gekregen om het CrossCare-traject in te gaan.

Wave 1

Wave 2

Wave 3

  • Oxypoint – Oxypoint (geoptimaliseerde zuurstoftherapie, met meer comfort en mobiliteit voor de patiënt, die ziekenhuizen zelfvoorzienend maakt met mobiele zuurstofvoorziening)
  • mOSArt – Ectosense (Algoritmische software en sensoren voor de diagnose van slaapapneu op basis van signalen zoals het optisch hartslagsignaal)

In 2018 wordt er onderzocht of er nieuwe waves van CrossCare plaats zullen vinden. Kijk voor meer informatie over CrossCare, de afzonderlijke projecten en nieuws over eventuele volgende Waves op de website: www.crosscare.eu. Neem bij andere vragen contact op via e-mail: bedrijven@crosscare.eu

Care Innovation Center West-Brabant proeftuin CrossCare

In 2016 is het project CrossCare gestart. Dit project heeft als doel innovatie in de zorg te versnellen door ondernemers te ondersteunen bij onderzoek en experimentele ontwikkeling. Hierdoor kunnen nieuwe producten of diensten sneller in de markt gezet worden. Het Care Innovation Center West-Brabant is 1 van de 6 proeftuinen in Nederland en Vlaanderen waar ondernemers hun innovatie in co-creatie met de eindgebruiker kunnen testen. CrossCare is onderdeel van het Interreg Vlaanderen-Nederland programma van de EU. 

Co-creatie sessies en livetesten

Het Care Innovation Center West-Brabant is betrokken bij de projecten van onderstaande ondernemingen. Klik op het logo voor meer informatie over het project.

Project: Drainpatch

 

Project: Shaken not spilled

 

 

Project: EmmaCOPD


Project: ARTHE

 


 

Project: Pactief beweegstoel

 

Project: ZIN-check

 

Project: Mobile Obstructive
Sleep Apnea Remedy

 

 

 

 

   

 

 

CrossCare in de proeftuin van het Care Innovation Center West-Brabant is mede mogelijk gemaakt door: