Preventief inzetten van hulpmiddelen, Marvin Verhoeven

Ik ben Marvin Verhoeven, 20 jaar en kom uit het dorpje Haaren. Ik heb mijn HAVO afgerond op college Durendael in Oisterwijk en ben momenteel derdejaars studenten aan de HBO opleiding gezondheidszorgtechnologie: Mens & Techniek op Avans Hogeschool Tilburg. Verder sport ik graag in mijn vrije tijd.

De combinatie techniek en zorg

Van kleins af aan wist ik al dat ik iets in de zorg wilde doen. Mijn moeder heeft altijd gewerkt met verstandelijk beperkten en werkt nu in de ambulante zorg. Dit sprak mij aan, maar ik wilde iets anders. Ik ben op internet naar opleidingen gaan zoeken en vond al snel de opleiding Mens en Techniek. Dit sprak mij aan door de combinatie zorg en techniek, vooral omdat techniek een steeds grotere bijdrage kan gaan leveren in de zorg.

Voorkomen is beter dan genezen

Tijdens mijn stageperiode bij het Huis van Morgen van februari tot juli 2018 ga ik mij bezig houden met een onderzoek over wat ervoor kan zorgen dat potentiele gebruikers bestaande laagdrempelige hulpmiddelen preventief in gaan zetten in de thuissituatie. De aanleiding van dit onderzoek is dat mensen vaak pas na een incident, zoals vallen of een inbraak naar laagdrempelige (zorg)hulpmiddelen gaan kijken, terwijl voorkomen beter is dan genezen.