Opstellen criteria voor apps gericht op gebruikersgemak senioren, Muge Akca

Mijn naam is Muge Akca. Ik ben 21 jaar en ik kom uit Tilburg. Ik ben derdejaars student aan de opleiding Mens en Techniek (Gezondheidszorgtechnologie) aan Avans Hogeschool te Tilburg. Ik ga van februari tot juni 2018 stagelopen bij het Huis van Morgen.

Zorg en techniek

De link tussen de gezondheidzorg en de techniek heeft mij altijd al geïnteresseerd. Vandaar dat ik de opleiding Mens en Techniek heb gekozen. Veel mensen vinden het nog steeds moeilijk te accepteren, maar techniek gaat in de zorg een steeds belangrijkere rol spelen. Tien jaar geleden vonden mensen een mobiele telefoon raar, want waarom zou je hele dag bereikbaar moeten zijn. Nu is dat de normaalste zaak van de wereld. Ik denk dat dit ook zal gebeuren bij techniek in de zorg. Over een paar jaar vindt iedereen techniek in de zorg vanzelfsprekend.

Criteria voor apps

Tijdens mijn stage ga ik kijken naar het gebruik van apps bij ouderen. Apps kunnen ervoor zorgen dat het leven een stuk makkelijker wordt voor ouderen. Natuurlijk moeten ouderen er dan ook gebruik van maken. Ik ga kijken waaraan een app moet voldoen zodat het makkelijk te gebruiken is bij ouderen. Er zal door middel van een onderzoek een lijst met criteria opgesteld worden. Het Huis van Morgen kan aan de hand van deze criteria apps beoordelen. Tijdens mijn stage zal ik ook een aantal apps beoordelen.