Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Zorgvoorelkaar ontvangt erkenning voor digitale platform

Zorgvoorelkaar, de digitale marktplaats waar mensen die hulp of zorg nodig hebben in contact kunnen komen met vrijwilligers die deze hulp willen geven  ontving in april een nominatie voor de Dutch Interactive Awards in de categorie Social & Communities. De jury benoemde hierbij met name het mooie design, de simpele gebruikersinterface en het sociaal ondernemerschap. Het sociaal ondernemerschap kreeg nog extra ondersteuning met een onverwachtse nominatie voor de Social Enterprise Startup Award.

Aansluiting Gemeenten Noord-Holland

Ook zijn er weer nieuwe Gemeenten aangesloten waaronder Amstelveen, Den Helder, Haarlemmermeer, Hollands Kroon en Schagen. In juni lanceren ze daarnaast marktplaatsen in Hillegom en Diemen.

Online innoveren in het sociale domein

Voor geïnteresseerde gemeenten en welzijnsorganisaties organiseert Zorgvoorelkaar twee regio bijeenkomsten samen met partners uit het netwerk. Meer weten over online innoveren in het sociaal domein? Kom dan naar de bijeenkomsten in Rotterdam (25 juni) en Zwolle (29 juni).

Zorgvoorelkaar Experience Day

Daarnaast organiseer Zorgvoorelkaar op 8 oktober 2015 de tweede landelijke Zorgvoorelkaar Experience Day.