Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Zorginnovatiewinkel geopend in Maastricht

De Zorginnovatiewinkel is een half jaar ‘on tour’ door het land en strijkt als laatste neer in Maastricht. Op maandag 6 maart openden Gelle Klein Ikkink, programmadirecteur Innovatie & Zorgvernieuwing van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Jack Gerats, wethouder Welzijn van de gemeente Maastricht, om 16.00 uur de deuren van de tijdelijke Zorginnovatiewinkel in de Rechtstraat 62 in Maastricht.

 

Slimme oplossingen

De Zorginnovatiewinkel biedt een podium aan duurzame alternatieven binnen de zorg en slimme oplossingen voor alledaagse zorg gerelateerde zaken. De Zorginnovatiewinkel is een initiatief van zorg-IT innovator Waldemar Hogerwaard en hospitality expert Janneke Sluiter dat ondersteund wordt door Het Huis van Morgen van het Care Innovation Center. De pop-up store wordt daarnaast ook ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze samenwerking maakt het mogelijk het concept niet alleen lokaal te verduurzamen, maar ook landelijk.

Demodagen

In de Zorginnovatiewinkel zijn wekelijks demodagen waarbij inwoners door gerontoloog Margo Emmen van het Huis van Morgen worden geïnformeerd over de vele slimme toepassingen. Daarnaast kunnen ze de producten ook zelf uitproberen. De demodagen zijn va 11.00 – 17.00 uur op de volgende data:

  • 10 maart
  • 15 maart
  • 17 maart
  • 21 maart
  • 29 maart

De Zorginnovatiewinkel in Maastricht is van maandag 6 maart tot en met donderdag 30 maart geopend.

Meer informatie