Zinvolle livetest van injectie-adapter

Acht mensen hebben dinsdag 8 september de nieuwe injectie-adapter van Novosanis getest bij GGD West-Brabant, Met behulp van een instructie op papier hebben zij de INJECT-ID uitgeprobeerd. Hierbij werd zonder vloeistof ‘geïnjecteerd’ op een mandarijn.

Bij de INJECT-ID worden vaccins en medicijnen niet in de spier of het vetweefsel geïnjecteerd, maar in de dermale laag van de huid. Hierdoor is een aanzienlijk kleinere dosis van het vaccin nodig.

Deelnemers
Voor de livetest van 8 september had het Care Innovation Center zeven medewerkers van GGD West-Brabant gestrikt. Daarnaast had een medewerker van een verpleeg- en verzorgingshuis van Groenhuysen zich aangemeld.

De deelnemers waren:

  • 2 medewerkers die op TBC-afdeling werken en gewend zijn de Mantoux-prik te zetten
  • 2 jeugdverpleegkundigen die gewend zijn kinderen te vaccineren
  • 3 reizigersverpleegkundigen die vaccinaties zetten bij mensen die op reis gaan
  • 1 longverpleegkundige

Twee van de deelnemers hadden ook aan een eerdere test van de INJECT-ID deelgenomen.

De exacte handelswijze
Tijdens de test waren de meesten even zoekend naar de exacte handelswijze. Onduidelijk was wat van de adapter afgehaald moet worden en hoe je moet ‘afsluiten’. Soms werd getwijfeld of het naaldje ver genoeg in de mandarijn was gegaan. Toen de handelswijze helemaal duidelijk was, waren alle deelnemers zeer positief over hoe makkelijk het ging.

Opmerkingen
Enkele opmerkingen die de deelnemers maakten waren:

  • “Het is fijn bij baby’s, omdat je het goed op de huid kunt plaatsen.”
  • “Door het geluid lijkt het alsof het naaldje er flink in gaat, maar het is maar weinig.”
  • “Een mooi systeem: fijn dat iedereen zo goed de naald op de huid plaatst. Bij vaccinaties bij kinderen doet de een dat schuiner dan de ander.”
  • “De uitsparing voor de vingers is heel handig.”
  • “Het is ‘klik en klaar’; een groot verschil met de vorige versies.”
  • “Een voordeel dat het ook in de onderarm kan, zodat de mouw niet opgestroopt hoeft te worden. Bij massavaccinaties kost dit soms best veel tijd in de winter.”

Duidelijker
De deelnemers concludeerden wel dat de instructie nog wat duidelijker kan. Ook bleek deze niet helemaal te kloppen. De plaatjes, zeker als ze groter worden afgebeeld, werden goed gewaardeerd. Onduidelijk was of de spuit op het eind in z’n geheel verwijderd moest worden. Ook het in- en uitschuiven van de adapter was niet voor iedereen duidelijk.

Kortom, een meer dan zinvolle livetest. 

Meer informatie: https://novosanis.com/delivery-solutions