Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Volop ontwikkeling in robots voor dagelijks gebruik

Robots kunnen mensen helpen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Er zijn volop ontwikkelingen op het gebied van robots voor consumenten. Graag laten we je kennismaken met nieuwe toepassingen die binnenkort op de markt gaan komen.

Moorebot: een persoonlijke robotassistent

De Moorebot van de Chinese startup Pilot Labs is een enorm oog dat je op je bureau zet, waarna hij je kan helpen met de dagelijkse klusjes. Zo is het mogelijk om met de robot te praten, kan hij dingen voor je opzoeken als het weer of het laatste nieuws en helpt hij met het bijhouden van je agenda. Verder is Moorebot in staat om foto’s te maken. Voor 179 dollar reserveer je een exemplaar.

Meer informatie

 

CTRL: een robotarm voor consumenten

Kun je tijdens jouw werkzaamheden wel een extra helpende hand gebruiken? CTRL is een robotarm die je op eenvoudige wijze met je computer verbindt, zodat hij allerhande taakjes van je kan overnemen. De USB-aansluiting en gebruiksvriendelijke software maken het voor iedereen mogelijk om de robot te programmeren. CTRL is licht van gewicht waardoor je de robot overal mee naartoe kunt nemen. Voor 699 Australische dollar, zo’n 485 euro, kun je een exemplaar reserveren.

Meer informatie

Dobot: een robotarm voor alledaagse taken

Dobot is robotische arm voor iedereen: de veelzijdige robot kan je namelijk helpen met allerlei alledaagse taken. Zo kan hij objecten voor je vasthouden, tekenen, teksten schrijven en je dingen aangeven, terwijl hij heel eenvoudig te programmeren is. De Dobot is voor 499 dollar te reserveren.

Meer informatie

 

Robotarm gemaakt van LEGO

Diavo Voltaggio bouwde met behulp van de LEGO een volledig functionerende robotarm, inclusief smartphone-houder, LEDs en en motortjes die je de vingers laten besturen.

 

Meer informatie over toepassingen van robotica in de zorg.