Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Volop interactie tijdens pitchbijeenkomst CIC op 3 maart

In 5 minuten met maximaal 15 beelden een pitch voorbereiden, dat was de opdracht voor de 6 ondernemers die afgelopen dinsdag 3 maart op het podium stonden bij de pitchbijeenkomst van het CIC. En dat is gelukt. Alle zes de sprekers wisten binnen deze tijd hun product of dienst goed te positioneren waaronder:

  • Steunkousaantrekhulp Steve+, Sem Dijkshoorn
  • Wuzzi Watch, Frank Haafs, Qvita
  • Operatie Suiker, zelfstandige behandelcentrum, Annalies Oomen
  • Begin de dag met een goed bericht, Joost Hornman, Aamatic
  • Digitale toegangsoplossing, Mark Sas, Phoniro Systems
  • Online game ‘familiegeheimen’, Rien Hilhorst en Roger Jongen, Iris, Oog voor Elkaar

Na afloop gingen de genodigden uiteen in twee groepen. Doel was om in een interactieve sessie met elkaar na te denken en te discussiëren over de toepassing van de innovatie, in een zorgorganisaties of bij mensen thuis. De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerkborrel.

Lees artikel op ZorgstadRoosendaal

Het CIC organiseert meerdere keren per jaar een pitchbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomsten worden korte presentaties verzorgd rondom zorginnovaties. De pitchbijeenkomst is een exclusieve netwerkbijeenkomst bedoeld voor de partners van het CIC. 

Fotografie: Michel Wanner Tekstproducties