Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Volop activiteiten in de Zorginnovatiewinkel

Op maandag 12 september opende de Zorginnovatiewinkel op de Markt 3a in Roosendaal. De reacties van zowel inwoners, zorgorganisaties als de gemeente waren positief. “Deze winkel geeft mij veel meer inzicht in de mogelijkheden zonder dat ik iets hoef te kopen. Daarnaast krijg ik veel informatie en kan ik de producten zelf uitproberen”, zo stelde één van de bezoekers. De komende week is er in de winkel bijna elke dag wel iets te doen. Zo zijn er demodagen, is er bijeenkomst voor mantelzorgers en is er een mini-symposium over Robots in de zorg.

Zorginnovatie staat voor alle vernieuwing in de zorg. Nieuwe toepassingen zorgen onder andere voor meer gemak thuis. Voor uzelf maar ook voor mantelzorgers en vrijwilligers die zorg aan huis verlenen. Maar wat zijn dit voor producten en diensten? Het Huis van Morgen laat in de Zorginnovatiewinkel bezoekers kennismaken met verschillende nieuwe toepassingen. En gaat met de inwoners uit de regio in gesprek over de vragen waar ze tegenaan lopen.

Demodagen

Op vrijdag 23 en 30 september van 11.00 – 17.00 uur kunnen inwoners uit de regio tijdens de demodag nieuwe toepassingen zelf uitproberen. Van een steunkousaantrekhulp, een innovatieve rollator, mobiele alarmering, zelfmetingen, tot een bed wat uw slaapgedrag in de gaten houdt en nog veel meer. Aarzelt u niet en kom langs voor een vrijblijvend gesprek en instructie. Want deze nieuwe toepassingen kunnen een bijdrage leveren aan uw gezondheid maar ook aan de zelfredzaamheid in de thuissituatie.

Workshop voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger en maakt u zich weleens zorgen wat er gebeurt als u iets overkomt? Kom dan op dinsdag 27 september naar de Zorginnovatiewinkel in Roosendaal. Ellen Vorster, projectadviseur bij de BRIZ (Brabantse Raad voor Informele Zorg), geeft tijdens een interactieve workshop een toelichting over het mantelzorgpasje.  

Robots in de zorg

Robots in de zorg, wat betekent dat voor mensen, organisaties en de maatschappij? Welke robots zijn er nu al en wat mogen we verwachten in de toekomst. Dit onderwerp staat centraal tijdens met mini-symposium met als thema "Robots en kunstmatige intelligentie in de zorg" op donderdag 22 september 2016. Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht.