Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Vilans werkt mee aan navigatie-app voor mensen met dementie

Zorgspecialist Vilans is betrokken bij de ontwikkeling van de app Happy Walker. Deze applicatie ondersteunt mensen met dementie bij het ondernemen van activiteiten. Happy Walker heeft onder andere een hulpmiddel dat de gebruiker helpt de weg te vinden.

Vilans is gespecialiseerd in het ontwikkelen en helpen toepassen van kennis die de langdurende zorg blijvend verbetert. Het ontwikkelproject voor de happy walker loopt tot februari 2017. Op basis van de resultaten van de onderzoeken in verschillende landen wordt de navigatieapplicatie Happy Walker verder doorontwikkeld.

Op stap met de Happy walker

Happy walker is een smartphone applicatie voor mensen met dementie. De applicatie ondersteunt bij het ondernemen van activiteiten door middel van verschillende functies. Via de agenda functie kunnen activiteiten door de mantelzorger worden ingeplant. Voor aanvang van de activiteit ontvangt de persoon met dementie een herinnering van de activiteit met een checklist van aspecten waaraan gedacht moet worden. Wanneer de persoon met dementie klaar is voor vertrek schakelt hij/zij navigeren in, naar de locatie van de activiteit.

Ondersteuning bij het wandelen

De navigatie functie van Happy Walker ondersteunt iemand met dementie tijdens het wandelen maar ook bij het gebruik van het openbaar vervoer. De ondersteuning biedt een pijl die aangeeft in welke richting de route moet worden vervolgd, daarnaast worden er afbeelding en van de omgevingen weergeven evenals een overzicht van de route.

Lees meer…

Bron: ICT & Health