Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Verbinden en versterken!

De zomer ligt al ver achter ons. In sneltreinvaart zijn we de afgelopen maanden van start gegaan. Met nieuwe projecten en partners maar er zijn vooral veel verbindingen gelegd binnen ons netwerk. Er is veel gaande als het gaat om zorginnovatie en het is belangrijk om elkaar te versterken. Dat gebeurt steeds meer en zo ontstaan er interessante nieuwe crossectorale initiatieven.

Op 1 oktober was ons land, de provincie West-Brabant in Breda even een internationaal middelpunt tijdens het pitchevent Aging2.0. Overal in de wereld konden mensen dit event live volgen. Zeven organisaties verzorgden een pitch. Stuk voor stuk innovaties met veel potentie. Waarom? Omdat ze direct aansluiten bij een (zorg)behoefte. En dat is waar het bij Aging2.0 om gaat, zorginnovatie versnellen om het leven van oudere volwassenen over de hele wereld te verbeteren.

Maar ook de komende maanden zitten we niet stil. In november staat het thema Gezondheid en eenzaamheid centraal.  En het Huis van Morgen gaat On Tour met een mobiele versie. Om nog dichterbij de doelgroep te komen en iedereen kennis te laten maken met nieuwe producten en diensten gericht op preventie en zelfredzaamheid. Gezond, zelfstandig en langer thuis wonen, dat is waar het om gaat.

Innoveren doen we samen. Zijn er ontwikkelingen, innovatieve projecten die de aandacht verdienen, laat het ons weten.

Chantal van Spaendonck