Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Van schoolgebouw naar zorgappartementen

De voormalige Maria Reginaschool aan de Middenwal in Steenbergen is nu in handen van het installatiebedrijf Heijnen-Stuij en aannemer Pierre Gorissen.

De nieuwe eigenaren gaan in het hoofdgebouw 22 zorgappartementen realiseren. Daarnaast komen er nog luxe levensloopbestendige woningen in de zes lokalen, die als schoolwoningen bij de Maria Reginaschool zijn gebouwd. Alle woningen worden voorzien van nieuwe technieken die ervoor zorgen dat men zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.

In oktober 2014 vond de sleuteloverdracht plaats en de bouw start eind februari. Medio september/oktober 2015 zijn de zorgappartementen gereed.

Er is veel interesse voor de appartementen mede vanwege de prachtige plek, met uitzicht op de Schootsvelden. Maar ook vanwege het zorgconcept waarbij zowel vitale als mindervalide en dementerende ouderen zonder zorgen kunnen wonen.

Voor meer informatie over het zorgconcept Reginahof kunt u contact opnemen met Installatiebedrijf Heijnen-Stuij.

Artikel BN De Stem