Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Unieke technologie maakt gezonder leven mogelijk

Consumenten willen steeds vaker zelf bepalen hoe ze gezond kunnen worden of blijven. Philips ontwikkelt innovatieve technologie die hen daarbij kan helpen. En dat gaat ver, liet de fabrikant zojuist zien tijdens de opening van consumentenelektronicabeurs IFA.
 

Personal Health programma's

Philips ontwikkelt niet alleen producten die de gezondheid ondersteunen, maar ook Personal Health programma’s die hierop aansluiten. Consumenten kunnen met behulp van deze programma’s hun gezondheid in de gaten houden en verbeteren. Dat kunnen ze zelfstandig doen als ze bijvoorbeeld gezonder willen leven, of in samenwerking met een arts als er sprake is van een ziekte of aandoening. Philips richt zich namelijk onder het motto 'Innovation and You' met zijn unieke technologie op consumenten én medische professionals. Ze kunnen met de toepassingen bijvoorbeeld makkelijk op afstand gegevens met elkaar uitwisselen.

 

Te zien op IFA

Elk Personal Health programma bevat een 'connected' product, een persoonlijke app en een veilige dataopslag in de 'cloud'. De programma’s doen bovendien veel meer dan de gemiddelde fitness trackers. Ze coachen gebruikers op hun weg naar een betere gezondheid, op basis van de enorme kennis op het gebied van gezondheidszorg en technologie die Philips in huis heeft. Het eerste Personal Health programma is door de fabrikant in Berlijn gepresenteerd. 

Philips gelooft dat er altijd een manier is om het leven beter te maken.

Meer informatie