Twee regionale finalisten Nationale Zorginnovatieprijs 2020

Tien slimme ideeën om de zorg te verbeteren maken donderdag 12 maart kans op de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. Twee van de finalisten komen uit de regio Midden-West-Brabant en Zeeland. Het webshopplatform Gwoon Handig en de indicatieloze dagbesteding van Zorggroep Terweel zijn zowel in de race voor de jury- als voor de publieksprijs.

De regionale voorrondes vonden plaats gedurende de e-Healthweek. Tijdens het Pitchevent van het Care Innovation Center in Roosendaal werd Gwoon Handig van Edith Raaijmakers en Maartje Huggers gekozen tot de regionale inzending voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. De twee Tilburgse moeders ontwikkelden een virtuele winkelstraat voor gezinnen met een zorgintensief kind van 0 tot 18 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.


De indicatieloze dagbesteding van de Zorggroep Terweel ontving een wildcard. De Zeeuwse zorginstantie ontwikkelde een dagbesteding voor ouderen waarvoor geen indicatie vanuit de Wmo nodig is. Uit alle landelijke wildcards koos de organisatie van de Nationale Zorginnovatieprijs één initiatief dat werd toegevoegd aan de negen regionale winnaars. Die laatste overgebleven plek ging naar de Zorggroep Terweel.

Stemmen
De finale van de Nationale Zorginnovatieprijs 2020 vindt donderdag 12 maart plaats tijdens het Health Valley Event in Pathé Nijmegen. Naast de jury wijst ook het publiek een winnaar aan. Stemmen kan tot 12 maart 12.00 uur via de website www.zorginnovatie.nl