Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Tips voor aan tafel

Hoe eet je je eten makkelijk aan tafel of vanaf de bank, ook als je een blessure of handicap hebt? Er zijn verschillende handige hulpmiddelen waarmee je dat goed kan doen, zoals praktische borden en innovatief bestek. Scouters geeft een overzicht op de website gecategoriseerd op de volgende thema’s:

  • Eten aan tafel
  • Hulpmiddelen bij het eten
  • Eten vanaf een fauteuil, bank of luie stoel
  • Handig bestek: messen, vorken, lepels
  • Een pot, blik of fles openen
  • Meer oplossingen en hulpmiddelen bij het eten

Tips voor eten aan tafel

Hoe rechter je aan tafel zit, hoe makkelijker het is om kracht te zetten met je armen natuurlijk. Misschien is het prettig voor je om je stoel iets te verhogen met een kussen. Een stoel met armleuningen geeft je wellicht ook wat meer steun bij het eten aan tafel. Om te zorgen dat je bord of glas niet wegglijdt, is het handig om een antislipplacemat te gebruiken. Er zijn ook speciale borden met antislip, die je in plaats van een antislipplacemat kan gebruiken.

Wil je aan tafel iets snijden, bijvoorbeeld met één hand? Op een fixeerplank omklem je je eten waardoor je er makkelijk sneetjes vanaf snijdt. Om een boterham te smeren, kan je een snijplank gebruiken die omlijnd is met doppen. Zo zet je je brood vast en smeer je makkelijk met één hand.

Bron: Scouters