Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Thuis aan Huis komt met mantelzorgchalet

Thuis aan Huis ontwerpt en bouwt mantelzorgwoningen waardoor mensen in de nabijheid van familie of bekenden toch zelfstandig kunnen blijven wonen. De organisatie vindt het belangrijk om goed te luisteren naar de vraag die bij mensen leeft. Vanuit deze vraag hebben ze een nieuwe woning ontwikkeld, de mantelzorgchalet! In juni plaatste Thuis aan Huis de eerste mantelzorgchalet volgens het nieuwe ontwerp in Oud Vossemeer.

Ook een familie uit Weert koos voor mantelzorgwoning van Thuis aan Huis. Ze kwamen met de organisatie in contact op de Liever Thuis beurs in Eindhoven. Thuis aan Huis gaf informatie over de mogelijkheden en samen zijn ze gaan kijken in een modelwoning. Op die manier kreeg de familie een goede indruk van de mogelijkheden. Eind maart is de mantelzorgerwoning van van 54m2 opgeleverd. De familie is zeer tevreden over het resultaat. Voor hen is dit de ideale oplossing om zelfstandig te blijven wonen.

Lees meer referenties.