Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Taal voor het Leven West-Brabant viert feest!

Donderdag 21 januari heeft prinses Laurentien voor de tweede keer de Taalheldenprijzen uitgereikt in de Beurs van Berlage te Amsterdam. De winnaars zijn Lianne Knobel uit Breda, Rob Weijers uit Nijmegen en Hank Grondheid uit Amsterdam. De TaalHeldenprijzen zijn een persoonlijke aanmoedigingsprijs voor mensen, die zich op een bijzondere wijze blijvend inzetten om laaggeletterdheid in Nederland te voorkomen en te verminderen.

"Het is fantastisch om de gedrevenheid te zien", zei prinses Laurentien naar aanleiding van de bijeenkomst. "Er kunnen maar drie winnaars zijn, maar jullie zijn allemaal helden. Alleen samen kunnen we werken aan een meer geletterd Nederland."

Lianne Knobel, projectleider Taal voor het Leven West-Brabant en specialist Mens & Maatschappij van Bibliotheek Breda, wint prijs in categorie Bruggenbouwer. De jury: "Lianne activeert anderen door ze op hun verantwoordelijkheid en creativiteit aan te spreken: wat zou jíj kunnen bijdragen? Ze is de motor van de gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid in West-Brabant, waaraan steeds meer gemeentes, publieke instellingen en maatschappelijke organisaties zich verbinden", zei de jury. "Dat feit alleen al zegt al heel veel over haar inzet en daadkracht. Ze is zowel op nationaal als internationaal vlak zeer actief betrokken. Ze zet mensen in haar netwerk in hun kracht om te helpen het probleem aan te pakken op een manier die werkt voor laaggeletterden." Lianne gaf aan dat de prijs voelt als een prijs voor het West-Brabantse netwerk.

Sonja van den Berge van het ROC Kellebeek was ook genomineerd en schoof dus ook aan bij de High Tea met Prinses Laurentien.

Rob Weijers wint prijs in categorie Taalcursist. "Rob is duidelijk een inspiratie voor velen. Hij heeft zijn schaamte voor het onderwerp volledig overwonnen en gebruikt nu zijn verhaal om anderen te overtuigen en te inspireren.”

Hank Gronheid wint prijs in categorie Taalbegeleider. Over Hank zei de jury: "Hank heeft van het helpen van laaggeletterden haar levenswerk gemaakt."