Student bedenkt hip hoesje voor insulinepomp

Iedereen die rondloopt met een insulinepomp weet dat dat geen pretje is. Het bedrijf SugarFam is een half jaar geleden opgericht door zeven studenten uit Vlissingen heeft daar iets leuks op bedacht: een hip hoesje voor de insulinepomp.

De studenten van de HZ University of Applied Sciences richtten het ‘oefenbedrijfje’ op om hun ondernemerskwaliteiten aan te scherpen. SugarFam heeft tot nu toe al veel succes en maakt nu – los van de school – een doorstart. De studenten willen het leven voor mensen met een insulinepomp een beetje leuker maken en kwamen op het idee om covers te gaan ontwerpen. Insulinepompjes zien er van zichzelf namelijk niet erg fraai uit.

Prototypes

Eyenalem Huisman (19) is artdirector binnen SugarFam en zelf diabetespatiënt. Zij test alle prototypes. Er zijn momenteel al stickers op de markt, alleen moet de pomp om de drie dagen vervangen worden. Dat betekent dus dat je elke drie dagen een sticker ter waarde van €4 moet weggooien. Met de SugarFam covers los je dit probleem op. Het idee van de studenten blijkt een gat in de markt, inmiddels zijn er al 2.000 hoesjes verkocht.

Bron: Hart van Nederland