Strategic Guide SEAS2Grow: handige handleiding voor ondernemers

SEAS2Grow publiceerde de afgelopen maand de Strategic Guide, een handige handleiding voor ondernemers die met hun zorginnovatie de grens over willen. De Guide is bedoeld om ondernemers wegwijs te maken. Maar ook voor (zorg)organisaties en overheden is het een interessant document om meer inzicht te krijgen in de Europese markt. 

 

In de Strategic Guide vind je informatie over hoe de zorg georganiseerd is in de 4 deelnemende landen van het SEAS2Grow project: België, Frankrijk, Engeland en Nederland. Ook wordt er informatie gegeven over het traject dat je in deze landen moet volgen om een nieuw product te introduceren. Het overzichtelijk stappenplan biedt handvatten en geeft ondernemers direct meer inzicht. Met deze informatie kunnen zij nieuwe zorginnovaties efficiënter en succesvoller aanbieden over de grens en daarmee de implementatie van hun zorginnovatie versnellen.

De gids is opgedeeld in vier gedeeltes:
•    Een introductie over de Zilveren Economie en het SEAS2Grow project
•    Stappenplan voor stakeholders met een aanbod
•    Stappenplan voor stakeholders met een vraag
•    Case studies van bedrijven die deel hebben genomen aan SEAS2Grow

Over SEAS2Grow

De Europese Zilveren Economie-markt is de grootste ter wereld met 96 miljoen mensen ouder dan 60 jaar. Bedrijven hebben moeite deze markt te betreden, omdat ze zich niet bewust zijn van hun kansen en vanwege de buitenlandse wet- en regelgeving en marktbelemmeringen. Als gevolg hiervan profiteren ouderen niet van alle innovaties die in de Europese landen worden ontwikkeld. SEAS2Grow is een Interreg 2 zeeën project waarin een proactief zilveren economie-ecosysteem wordt opgezet voor de versnelling van technologische en sociale innovaties bestemd voor de 2 zeeën-markt.

Binnen het Europese project SEAS2Grow ligt de focus op: 
•    het verbeteren van de kwaliteit van leven 
•    het langer zelfstandig wonen van ouderen 

Klik hier om de Strategic Guide te lezen.