Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH)

Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) helpt ouderen aan meer gezelschap en beweging door ze als oppas, als OOPOEH, te koppelen aan een huisdier en baasje in de buurt. Veel ouderen verlangen naar meer gezelschap en veel huisdieren zitten overdag alleen thuis, Stichting OOPOEH koppelt de twee groepen aan elkaar. Zo snijdt het mes aan drie kanten: ouderen krijgen meer gezelschap en beweging, huisdieren krijgen de aandacht die ze nodig hebben en baasjes hebben een betrouwbare oppas voor hun dier.

Jaarlijks organiseert Stichting OOPOEH 12 tot 15 gratis uitjes voor alle OOPOEH’s (zo noemen wij de oppasouderen) waar ze de gelegenheid hebben elkaar te leren kennen en vriendschap te sluiten. Op kantoor zetten vrijwilligers zich elke dag in om ouderen te koppelen aan baasjes met huisdieren.

Stichting OOPOEH bestaat sinds juni 2012 en is van klein lokaal initiatief uitgegroeid tot een landelijk opererende stichting. 

Kijk voor mee informatie op de website.