Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Steffie helpt!

Steffie.nl is een website die maatschappelijke onderwerpen op een eenvoudige en leuke manier uitlegt. Op de website legt Steffie, een digitale dame, bijvoorbeeld uit wat een ondersteuningsplan is en hoe je zo'n plan kunt maken. Of wat een sociaal netwerk is en hoe je een netwerk van vrienden opbouwt en onderhoudt.

Steffie maakt moeilijke informatie makkelijk voor iedereen. Steffie is er voor mensen met een licht verstandelijke beperking en mensen die moeite hebben met lezen. Maar ook andere mensen vinden de uitleg van Steffie prettig en handig.

Steffie houdt er rekening mee dat iedereen anders leert. Mensen nemen op verschillende manieren informatie op. Sommige mensen hebben plaatjes nodig om informatie te kunnen begrijpen en te kunnen onthouden. Voor andere mensen wordt het makkelijker als informatie hardop gesproken worden.

Bij elke uitleg gebruikt Steffie die verschillende leermethoden. Steffie legt hardop en met hulp van plaatjes uit wat iets betekent of wat je ermee kan doen. Ook kun je met Steffie oefenen met de informatie, via een spel, een opdracht of een quiz.

Kijk op de website waarover Steffie allemaal uitleg geeft: www.steffie.nl

Steffie.nl heeft 30.000 unieke bezoekers per maand. Sinds maart 2014 is Steffie onderdeel van Ieder(in). Ieder(in) ontwikkelt het informatiemateriaal voor Steffie.nl samen met de doelgroep.

Je vindt Steffie ook op social media: Steffie op Facebook en Steffie op Twitter