Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Stap in de wereld van iemand met dementie

Op maandag 13 november wordt in de Jaarbeurs in Utrecht weer het Jaarevent Deltaplan Dementie georganiseerd. Dit jaar is er voor het eerst een dagvullend programma. Stap in de wereld van iemand met dementie tijdens de parallel sessie, verzorgd door Samen dementievriendelijk.

 

Tijdens de parallelsessie 'Dementievriendelijke Samenleving' stap je op een spectaculaire manier in de wereld van iemand die dementie heeft en ervaar je wat diegene meemaakt. Dat doe je door middel van een virtual-realitybril. Ze projecteren het driedimensionale programma van de bril op een groot scherm in een verduisterde omgeving. Zo ervaar je op zeer realistische wijze de gedachtegang en handelswijze van iemand met dementie.

Zelf ervaren

Na een korte bespreking van de ervaringen start een interactief programma waarin jouw kennis over dementie aan de hand van filmpjes en trainingsvragen wordt getest en waarin het belang van een dementievriendelijke samenleving duidelijk wordt. De sessie is geschikt voor iedereen die zijn of haar kennis wil testen in een interactieve training en wil weten wat je zelf kunt doen om bij te dragen aan een dementievriendelijke samenleving.

Meer informatie of aanmelden