Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Smart Home Award gaat naar tanteLouise en Consyst

Zorginstelling tanteLouise uit Bergen op Zoom en Consyst hebben de Smart Home Award gewonnen. Die prijs krijgen beide ondernemingen vanwege hun samenwerking in woonzorgcentrum Vissershaven in Bergen op Zoom. In het complex wonen dementerende ouderen. Deze bewoners genieten veel vrijheid. Zo mogen ze Vissershaven ook verlaten voor een ommetje door de stad. Alle bewoners zijn echter uitgerust van gps. Zo weet het verzorgend personeel altijd waar hun bewoners zich bevinden.

 

Kleinschalige woonlocatie

TanteLouise heeft in juni 2014 het nieuwe kleinschalige locatie voor verpleeghuiszorg in Bergen op Zoom geopend. De kleinschalige woongroepen maken onderdeel uit van het complex Vissershaven waarin reguliere woningen, appartementen en zorg gecombineerd worden. Kijk voor meer informatie op de website

Nieuwste technologie

Het complex van tanteLouise biedt plaats aan 48 dementerende ouderen met een indicatie voor verpleeghuiszorg, verdeeld over zes woongroepen. Deze woningen zijn voorzien van de laatste nieuwe technologische toepassingen om de kwaliteit van wonen en leven te verbeteren en actief ouder worden en bewegen te ondersteunen. Per woongroep wonen gelijkgestemden en de bewoners worden individueel benaderd op basis van het persoonlijke levensverhaal van de bewoner.