Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Slimme stekker Flare genomineerd voor award

Designer Edwin de Kuiper is genomineerd voor de ASML Smart Makers Award. Het gaat om zijn ontwerp van de Flare, een slimme stekker speciaal voor doven en slechthorenden die werkt met licht in plaats van geluid.

Vorig jaar stond De Kuiper met een prototype van de Flare op de Dutch Design Week. Op basis van input van vele doven en slechthorenden heeft hij deze sindsdien verder ontwikkeld met handige extra functionaliteiten. Nu waarschuwt de Flare bijvoorbeeld ook, als het wek- en waarschuwingssysteem van een dove/slechthorende is uitgevallen omdat de elektriciteit is uitgevallen. Deze oplossing bestond nog niet. Met die 'Flare 2.0' is hij genomineerd voor de ASML Smart Makers Award.

Design to Market

In totaal waren er zeven designers genomineerd. Design to Market is een programma op maat dat afgestudeerde ontwerpers begeleidt hun concept-ideeën dusdanig uit te werken dat deze ook werkelijk op de markt gebracht zouden kunnen worden.

Edwin de Kuiper is industrieel vormgever. De combinatie ontwerpen, technologie en projectmanagement zit in zijn bloed. Hij realiseert graag praktische, strak vormgegeven, slimme producten. Het bij elkaar brengen van ratio en emotie, en technologie en design, resulteert in passende oplossingen. Voorbeelden kun je zien op edwindekuiper.nl.

Meer informatie