Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Slimme slipjes een mooie combinatie van design en technologie

Ze heet Carin. Een slipje, een chip en een app die samen vrouwen beschermen tegen ongewild urineverlies. De uitvinding is nieuw en ziet er ook nog eens aantrekkelijk uit. Een perfect voorbeeld van hoe design en techniek elkaar hebben gevonden. Zo moet het vaker gaan in Eindhoven, daarom zit er sindskort een designer op de High Tech Campus. Die moet de technologen laten zien welke mogelijkheden design allemaal biedt.

De Carin van de start-up Lifesense doet precies wat Van der Poll probeert uit te bouwen in Eindhoven. De techniek helpt vrouwen, maar niet zoals bijvoorbeeld medicijnen dat doen. "De technologie helpt je met het probleem, maar het design laat je vrouwelijk voelen. Dat geeft je vertrouwen terug", onderstreept Eline van Uden van Lifesense het belang van design.

LifeSense Group is ontstaan door de samensmelting van social design en draagbare sensortechnologie. Hun missie is om 400 miljoen mensen wereldwijd te helpen met draagbare technologie en slim materiaal.