Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Schrijf je in voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018!

Ontwikkel jij een innovatie voor de zorg- of welzijnssector? En bevindt jouw product of dienst zich in de opschalingsfase? Schrijf je dan nu in voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018!

Zorginnovatieprijs 2018 from Explicare Medical Media on Vimeo.

Win in totaal € 15.000!

Op 15 maart 2018 wordt de Nationale Zorginnovatieprijs 2018 uitgereikt. Een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. Nieuw dit jaar is dat er zowel een vakjuryprijs als een publieksprijs wordt uitgereikt!

De winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018 ontvangt:

  • Een geldbedrag ter waarde van in totaal € 15.000,-
    (€ 10.000,- voor de vakjuryprijs en € 5.000,- voor de publieksprijs)
  • Professionele begeleiding bij verdere ontwikkeling van je innovatie
  • Toegang tot het netwerk van Stichting Zorginnovatie Nederland en de betrokken regio’s

Een fantastische kans voor ondernemers om de ontwikkeling van hun innovatie te versnellen!

Schrijf je in vóór 31 december

De inschrijving voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018 is vanaf 14 november geopend. Innovaties kunnen zich inschrijven tot eind dit jaar: op 31 december sluit de inschrijving.

Regionale voorronde Brabant en Zeeland op 22 januari 2017

In januari worden de regionale voorrondes gehouden. De regionale innovatienetwerken die aangesloten zijn bij zorginnovatie.nl selecteren daarin de meest veelbelovende innovatie uit hun regio. Voor de regio Brabant en Zeeland wordt een voorselectie gemaakt door het Care Innovation Center West-Brabant en Innovitapark. De drie genomineerden presenteren zich tijdens de regionale voorronde op 22 januari in Roosendaal. Een deskundige jury bepaalt wie er door gaat naar de finale op 15 maart 2018.

De belangrijke data op een rijtje:

15 november 2017 opening inschrijving innovaties
31 december 2017 sluiting inschrijving innovaties
januari 2018 regionale voorrondes (data afhankelijk van regio)
15 februari 2018 bekendmaking shortlist genomineerden
15 maart 2018 uitreiking Nationale Zorginnovatieprijs 2018

Beoordeling door jury en publiek

Dit jaar wordt er zowel een geldbedrag toegekend aan de winnaar van de publieksprijs als aan de winnaar van de vakjuryprijs.

Na de bekendmaking van de shortlist op 15 februari, kunnen genomineerden campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen van het publiek voor zich te winnen. De innovatie met de meeste stemmen, wint de publieksprijs. Een vakjury zal zich ook buigen over de genomineerden en hen inhoudelijk beoordelen. De namen van de leden van de vakjury worden later bekend gemaakt.

Meer informatie over de Nationale Zorginnovatieprijs 2018 staat op deze pagina. Hier kun je je ook inschrijven.

Over de Nationale Zorginnovatieprijs

Zorginnovatie.nl heeft tot doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Daarom is de Nationale Zorginnovatieprijs in het leven geroepen. De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. De Nationale Zorginnovatieprijs wordt in 2018 voor de derde keer uitgereikt. De uitreiking vindt plaats op het Health Valley Event.

Eerdere winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs waren:

  • Umenz (Nationale Zorginnovatieprijs 2017)
  • ScopeControl (Nationale Zorginnovatieprijs 2016)

Download het wedstrijdreglement