Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Samenwerken aan leeftijdsvriendelijke gemeenten

West-Brabant vergrijst sneller dan de rest van Nederland. Deze vergrijzing brengt risico’s met zich mee, maar biedt ook kansen. De gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal delen de ambitie om een leeftijdsvriendelijke gemeente te worden. Om een leeftijdsvriendelijke gemeente te worden, zijn er acht relevante leefdomeinen benoemd.

Op woensdag 4 oktober organiseerden zij een bijeenkomst die in het teken stond van samenwerken aan een leeftijdsvriendelijke gemeente. De gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal werken al samen met de KBO Roosendaal, BAS Bergen op Zoom, Bravis Ziekenhuis en Avans Hogeschool maar zijn op zoek naar nog meer samenwerking.

Presentaties

Download hieronder de presentaties die tijdens de bijeenkomst zijn getoond: