Samen geven we kansrijke innovaties vleugels

‘Samen innoveren’ was de centrale boodschap van het programma van het CIC voor 2020. Dit programma werd tijdens de kick off op 3 december gepresenteerd door Conny Helder, voorzitter van het CIC en bestuurder bij tanteLouise. Het event trok meer dan 100 deelnemers waaronder zorgprofessionals, bestuurders en ondernemers.

Nieuwe oplossingen

“Om de zorg betaalbaar en organiseerbaar te houden moeten we anders gaan werken en op zoek gaan naar nieuwe oplossingen in de zorg. Dat is precies waar het CIC voor staat. Samen met studenten, zorgprofessionals en ondernemers geven we kansrijke innovaties vleugels. Op die manier krijgt de zorg de kans om boven zichzelf uit te stijgen”, aldus Conny Helder, voorzitter van het bestuur.

Een kijkje in de toekomst

Niemand minder dan futurist en trendwatcher Tony Bosma gaf tijdens deze kick off inzage in trends in technologie en zorg. Tony is een confronterende energieke spreker die de hedendaagse wereld in twijfel trekt en daadwerkelijke verstorende trends weet te duiden en vertalen. Zijn lezing was inspirerend en vernieuwend en zette de aanwezigen aan het denken.

Kick off 2020

Het programma voor 2020 werd toegelicht door Chantal van Spaendonck. Al meer dan 5 jaar is zij als directeur betrokken bij het CIC en maakt zij zich hard om zorginnovatie structureel op de agenda te krijgen. Bestuursleden Bianka Mennema (bestuurder Bravis Ziekenhuis) en Marjolein de Jong (bestuurder Groenhuysen) peilden de behoeften bij de deelnemers. Waarin kunnen we elkaar versterken en welke thema’s moeten zeker terugkomen in het programma van het CIC? Ook gingen de bezoekers samen aan de slag om een oplossing te vinden voor de Pencil Puzzle.