Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Roosendaalvoorelkaar matchmaker tussen vrijwilligers en maatschappelijke organisaties

In het centrum van Roosendaal aan de Laan van Brabant, zijn de medewerkers van Roosendaalvoorelkaar gehuisvest. Www.roosendaalvoorelkaar.nl is de 'matchmaker' tussen vrijwilligers en maatschappelijke organisaties die op de website hun vacatures voor vrijwilligers kunnen plaatsen.

 

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk komt hier bij elkaar

Via diezelfde website kunnen vrijwilligers zichzelf aanbieden en iedereen kan daar rechtstreeks een vraag om hulp op kwijt. Dat kan gaan om incidentele of langdurige hulp van een vrijwilliger. "Nog niet eens zo heel lang geleden werkten we binnen het VIP Roosendaal nog met kaartenbakken en moesten mensen bij het VIP langskomen om te zien of er passend vrijwilligerswerk werd aangeboden. In september 2016 werd de website www.Roosendaalvoorelkaar.nl (ontwikkeld door NLvoorelkaar) in de lucht gebracht. Dat is nu ook de nieuwe naam voor VIP Roosendaal. Daar komt alle vraag en aanbod van vrijwilligerswerk en burenhulp bij elkaar en op deze plek kan men ook terecht voor allerlei andere vragen over vrijwilligerswerk in de gemeente Roosendaal", vertelt Marian Uitdewilligen namens Roosendaalvoorelkaar.nl.

Aandacht voor privacy

Op de website is nu ook veel meer informatie te vinden over het doen van vrijwilligerswerk en het werken met vrijwilligers en worden tal van vragen beantwoord. Ook de vraag hoe zit het met de privacy. "Deze laatste vraag is vaak aan ons gesteld. Maar met de beveiligingen die in het systeem zijn ingebouwd, blijkt het allemaal goed te werken. NLvoorelkaar let dagelijks op vraag en aanbod en verwijdert dingen die er niet thuishoren. Ook binnen ons team is een vrijwilliger die goed bijhoudt wat er allemaal gevraagd of aangeboden wordt en of we daar misschien extra ondersteuning bij moeten geven."

Mijn buurt

Een nieuw onderdeel van de website is de pagina 'Mijn Buurt', waarop een overzicht van vrijwilligersinitiatieven in de wijk wordt gegeven. Uitdewilligen: "Maar er zijn vast nog meer initiatieven en die willen we er graag bijzetten. Dus aanvullingen zijn welkom."

Contact

Roosendaalvoorelkaar is gevestigd op het adres Laan van Brabant 50 in Roosendaal, website: http://www.roosendaalvoorelkaar.nl, e-mail: info@roosendaalvoorelkaar.nl en telefoon: 06-57697549. Belangstellenden kunnen ook terecht tijdens de inloop op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Laan van Brabant 50.