Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Roosendaal in beweging

Ouderen die weinig bewegen vormen een risicogroep waardoor zij eerder gezondheidsproblemen krijgen. Maar hoe kun je die ouderen aansporen om in beweging te komen? Dat is de centrale vraag binnen het project Sluitende beweegketen dat in 2013 van start is gegaan. Wanda Loos, student Social Work en Anita van Westen, student HBO-V beide studerende aan de Avans Hogeschool hebben in samenwerking met fysiotherapeut Ronald van Broekhoven en Sportservice Noord-Brabant deze vraag onderzocht en zijn in de praktijk aan de slag gegaan. In januari 2014 presenteerden Wanda en Anouk hun onderzoeksrapport.

Ouderen in de wijk Kalsdonk in Roosendaal ontvingen in het najaar van 2013 een korte vragenlijst. Doel van de vragenlijst was om ouderen die te weinig bewegen op te sporen. De beweegcoach Anouk van der Ent ging met deze ouderen in gesprek. Door de individuele benadering kwamen ouderen in de wijk Kalsdonk in beweging. Naast dat bewegen goed is voor de gezondheid, vonden veel ouderen het ook leuk omdat zij in contact kwamen met andere mensen. Het streven is om dit project ook in andere wijken te introduceren. Roosendaal in beweging, dat is naam waarmee dit project in de Gemeente Roosendaal meer bekendheid wil krijgen. In 2014 wordt hier verder invulling aan gegeven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Van Broekhoven Fysiotherapie.