Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeƫn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Robot AV1 komt naar Nederland

No Isolation werd vorig jaar opgericht in Noorwegen, met als doel om eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan. No Isolation richtte zich als eerst op het tegengaan van sociaal isolement bij kinderen en jongeren met een langdurige ziekte. Het eerste product is de robot AV1 - een avatar dat als de ogen, oren en stem van het kind wordt ingezet. Op 29 januari gaf de organisatie een demonstratie in het Huis van Morgen.

In contact blijven en meedoen

AV1 wordt bestuurd vanaf een app op een smartphone of tablet, en gaat naar school als jij dat niet kan. Met een camera dat 360 graden kan ronddraaien, ingebouwde 4G en WiFi, en een gewicht van minder dan 1 kilo, is AV1 makkelijk mee te nemen en te gebruiken. Met AV1 kan je dus behalve lessen volgen ook meegaan op schoolreisjes, naar verjaardagen gaan en doen wat je het allerliefste doet - met vrienden in contact blijven en meedoen in het dagelijks leven.

Na al ruim 100 kinderen in Scandinaviƫ te hebben geholpen, zodat zij weer lessen kunnen volgen en meer contact kunnen hebben met klasgenootjes, komt AV1 nu ook naar Nederland! Vanaf 1 februari heeft No Isolation een kantoor in de Impact Hub Amsterdam. Als je meer wilt weten over No Isolation, een vraag hebt, AV1 wilt ontmoeten, of gewoon hallo wilt zeggen - stuur dan een berichtje naar hoi@noisolation.com.