Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Restaurant of Order Mistakes werkt met obers met dementie

Het is een van de grootste irritaties wanneer je in een restaurant zit: je bestelt het ene gerecht, maar krijgt iets anders. Toch is dit precies waar je vanuit kunt gaan in het Restaurant of Order Mistakes in Tokio. In dit eetcafé, dat letterlijk 'restaurant van bestelfoutjes' heet, word je namelijk niet bediend door gewone obers. De bediening is helemaal in handen van ouderen die in een voorstadium van dementie zitten. Zij hebben onder andere last van geheugenverlies, en dus moet je nog maar zien of je krijgt wat je bestelt.

Dumplings in plaats van burger

De Japanse foodblogger Mizuho Kudo nam een kijkje het restaurant en kreeg inderdaad het verkeerde gerecht. Maar de dumplings die ze kreeg waren net zo lekker als de hamburger die ze eigenlijk had besteld. "Het eten was heerlijk, en we hebben bovendien heel veel plezier gehad", schrijft ze later op Twitter.

Meer begrip

De proef met het vergeetrestaurant was dus een groot succes. De initiatiefnemers hopen met het restaurant meer begrip te kweken voor dementie, zodat mensen inzien dat ook mensen in het beginstadium van de ziekte nog prima kunnen meedraaien in de maatschappij.

Bron: RTL Nieuws