Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Public Health Hack, 15 en 16 december 2017

Gemeente Breda, GGD West-Brabant en Waterschap Brabantse Delta weten dat jij meer weet! Ze willen tijdens de week van de publieke gezondheid ontdekken en ervaren hoe we beter en anders met ruimtelijke informatie in relatie tot gezondheid kunnen werken. In ca. 30 uur willen we dat jij op een creatieve manier problemen gaat oplossen en tot leven brengt via werkende prototypes. Alles wordt geregeld. Eten, drinken en muziek. En we sluiten af met een toffe finale!

Challenges

De organiserende partijen stellen datasets en experts beschikbaar. De teams gaan aan de slag met 4 challenges:

  • Make less noise: hoe beperk je geluidsoverlast en de impact daarvan op leefbaarheid en gezondheid in een stad vol geluid?
  • Lonely wolves: hoe ziet de openbare ruimte eruit waarin mensen zich minder eenzaam voelen/zijn?
  • Into space man: design de gezonde buitenruimte van de toekomst. Hoe ziet die eruit (in data/verhaal/beeld)
  • I’m feeling hot, hot, hot: de binnenstad van Breda is op een warme dag minstens 8 graden celsius warmer dan het buitengebied van Breda. Hoe houden we de oververhitte binnenstad leefbaar en gezond?

Who are we looking for?

Ben jij developer, designer, ontwerper, datafreak, vormgever, denker, bouwer, en wil jij je met een gaaf team 2 dagen vastbijten in een challenge? Doe dan mee! Mail je deelname en vermeld bij je aanmelding wat jou zo uniek maakt. Je hoort voor 20 november of je geselecteerd bent.

Datum, tijd en locatie

Vrijdag 15 december 9.00 tot zaterdag 16 december 14.00 uur
Locatie: Electron, Speelhuislaan 173, Breda

Aanmelden