Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Project MijnCOPD toegelicht bij Omroep Brabant

Op donderdag 22 juni werd in een uitzending van het programma ‘Booming Brabant’ op Omroep Brabant aandacht besteed aan het CrossCare-project MijnCOPD.

Het project MijnCOPD van MedicineMen heeft als doel om patiënten met een zware luchtwegaandoening, genaamd COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease of chronisch obstructieve longziekte) te helpen hun aandoening beter te managen, de kwaliteit van hun leven te verhogen en hun levensduur te verlengen.

COPD-patiënten die eenmaal een longaanval, ook wel exacerbatie genoemd, hebben gehad, lopen een grote kans op nieuwe aanvallen. De noodzakelijke ziekenhuisopnames kunnen variëren van een paar dagen tot meer dan zes weken, vaak meerdere malen per jaar. Door een juist zelfmanagement en snel ingrijpen kunnen nieuwe aanvallen voorkomen of beperkt worden. Dit vertraagt de progressie van de aandoening, met als gunstig gevolg een hogere kwaliteit van leven. Een bijkomend voordeel is dat het voorkomen van een aanval de ziektekosten verlaagt, omdat wordt bespaard op dure ligdagen in het ziekenhuis.

In de uitzending van Booming Brabant werd op 22 juni aandacht besteed aan deze zorginnovatie. Bekijk hieronder of via deze link het fragment terug (vanaf 13.45 min).

 

Dit project wordt ondersteund door CrossCare.