Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Pop-up locatie Huis van Morgen in Bergen op Zoom groot succes

De pop up store Huis van Morgen in Bergen op Zoom is op vrijdag 30 juni door wethouder Yvonne Kammeijer gesloten. Met 572 bezoekers was dit initiatief een succes. Maar de gemeente Bergen op Zoom, het Huis van Morgen en WijZijn Traverse Groep gaan door om innovatie bij de burger en professional onder de aandacht te brengen maar ook om samen met de burger te kijken wat er nodig is. De plannen hiervoor worden de komende periode uitgewerkt.

 

  

Nieuwe oplossingen dichterbij de inwoners

Van 18 mei tot en met 30 juni konden inwoners uit Bergen op Zoom op de pop-up locatie van het Huis van Morgen in Bergen op Zoom informatie inwinnen over slimme oplossingen die ondersteuning bieden in de thuissituatie en een bijdrage leveren aan de gezondheid en vitaliteit. WijZijnTraversegroep en medewerkers van het Huis van Morgen gaven samen invulling aan het programma. Honderden mensen bezochten de pop-up locatie en namen deel aan de workshops of demonstraties. Daarmee heeft de organisatie nieuwe zorgtoepassingen dichterbij de inwoners van Bergen op Zoom gebracht.

Robot Tessa in Bergen op Zoom

Tessa lijkt op een bloempot maar het is een robot die met mensen communiceert. Tessa helpt mensen met dementie om structuur te geven aan hun dag. Dit filmpje is opgenomen in de pop-up locatie van het Huis van Morgen waar bezoekers meer informatie hierover kregen.