Pitchers voor het Online Pitchevent VL-NL bekend

Net als voorgaande jaren orgniseert het CIC samen met Health&Care Network Kempen weer een Online Pitchevent VL-NL. Op 27 februari gaan 5 Vlaamse en 5 Nederlandse zorginnovaties de strijd met elkaar voor de titel: 'Meest kansrijke Vlaamse en meest kansrijke Nederlandse innovatie'. Aangezien dit event deel uitmaakt van de Slimme Zorgestafette week doen 4 andere bedrijven uit Zeeland, West- en Midden-Brabant mee om kans te maken op een plaats in de nationale selectie van de Nationale Zorginnovatieprijs 2022. Wil je hier bij zijn? Meld je aan via deze link. 

Regionale Voorrronde Zorginnovatieprijs

1. Huisartsen van Nederland
Biedt de oplossing om het tekort aan eerstelijns zorgpersoneel toekomstbestendig aan te pakken. 

2. CardiacSense Watch
Streeft ernaar toonaangevend te zijn op het gebied van constante monitoring om medische interventies te coördineren, ziekenhuisopnames te verminderen en de kwaliteit van leven aanzienlijk te verbeteren. 

3. Medicatie Slikgel Gloup
Maakt het innemen van medicijnen makkelijker als het met water niet lukt.

4. DigiRehab
Een digitale trainingstool, gericht op ouderen die gebruik maken van thuiszorg, met trainingsschema's om de zelfstandigheid te verhogen en de vraag naar thuiszorg te verminderen.

Vlaamse pitchers

1. Ipitup
Zet mensen aan om op een snelle en eenvoudige wijze te gaan bewegen om zo de drempel te verlagen. 

2. Ribcap
Modieuze medische hoofdbescherming ontworpen voor iedereen die bescherming kan gebruiken bij valgevaar. 

3. Zensi
Het professionele rust-en slaapanalysesysteem dat zorgt voor efficiënte real time monitoring van tientallen patiënten tegelijk in rusthuizen, ziekenhuizen en rehabilitatiecentra – altijd aan en altijd op zak.

4. Attractive2Wear
Een dienstverlening waarbij bestaande kledij, aanwezig in de garderobe van een zwaar zorgbehoevend persoon, op een zodanige manier wordt aangepast zodat deze functioneel ingezet blijft worden zonder discomfort door “trek, sjor & sleurwerk”. 

5. Spinetechnics
Bied innovatieve behandelbanken voor kinesisten, osteopaten, artsen en chiropractors aan en ontwikkelde een unieke behandeltafels die dankzij een elektrische drop fysiek belastend werk verlicht en actief ingrijpt op de rug.

Nederlandse pitchers

1. MijnPia
De Persoonlijke Interactieve Assistent, biedt zorgondersteuning via WhatsApp en is een leefstijlcoach voor jong en oud. Overal en op elk gewenst moment.

2. LeefSamen
Op maat gemaakte en complete alarmering voor ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen. 

3. Goed Voor Mekaar
Een handige box voor mantelzorgers met alle informatie die nodig is om het goed mekaar te hebben en houden.

4. Moofie
De beweegstok die gesproken opdracht geeft, zodat je kan spelen, luisteren en bewegen. 

5. Track3
Wearable voor mensen met dementie om ze langer thuis te laten wonen en ondersteuning voor mantelzorgers te bieden