Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Pitchbijeenkomst in teken van Europese Subsidietrajecten

Vier keer per jaar organiseert het Care Innovation Center West-Brabant een pitchbijeenkomst voor haar partners. Tijdens deze bijeenkomsten worden korte presentaties verzorgd rondom zorginnovaties.

Tijdens de pitchbijeenkomst op 25 juni 2014 bij Stichting Groenhuysen stond het thema (Europese) subsidiemogelijkheden centraal. Marianne Muller van MORE Projectbegeleiding startte het programma. "Vaak wordt gedacht dat er miljarden beschikbaar zijn", zo stelt Marianne Muller. Zij gaf in haar presentatie een duidelijk kader van de (on)mogelijkheden rondom (Europese) subsidiegelden.Tijdens de bijeenkomst kwamen daarnaast de volgende sprekers aan het woord: Marc Jansen van BOM Capital, Maarten Schellekens van Food Squad en Lukas van Damme en Tine Vochten van Interreg Vlaanderen-Nederland.

Deze bijeenkomst gaf de genodigden handvaten afgestemd op de dagelijkse praktijk. Aan de hand daarvan zijn diverse vervolgafspraken gemaakt om de mogelijkheden rondom subsidietrajecten te inventariseren.