Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Pitchbijeenkomst Care Innovation Center West-Brabant 23 mei

Op 23 mei heeft het Care Innovation Center West-Brabant een pitchbijeenkomst gehouden bij van Broekhoven Fysiotherapiepraktijk, een van de deelnemers aan de stichting.

 

Ronald van Broekhoven van de Fysiotherapiepraktijk heeft een presentatie gehouden over het project dat hij heeft ingebracht bij het Care Innovation Center West-Brabant: de Sluitende Beweegketen, een netwerk, opgezet om mensen die het nodig hebben, in beweging te krijgen. Na zijn presentatie en toelichting heeft hij van de aanwezige partners waardevolle feedback en input gekregen op zijn project.

 

Als tweede presentatie stond Into D'mentia op het programma, een project van Jan Rietsema; dit project laat gezonde mensen ervaren wat het betekent om dementie te hebben met gebruik van een portable cabin waarin een unieke interactieve installatie aanwezig is. Meer informatie kunt u vinden op www.intodementia.nl.

 

Daarna kwam Erik Jan Lemke van MEE West-Brabant aan het woord over het project dat MEE West-Brabant bij het CIC heeft ingebracht, genaamd: Navigator, een methode om jongeren met een beperking in beeld te houden. Zij krijgen bij transitiemomenten extra aandacht omdat er juist dan vaak uitval blijkt te zijn.

 

Tenslotte hebben de aanwezige deelnemers de status van hun project toegelicht; deze projecten staan binnenkort uitgebreid toegelicht op de website van het Care Innovation Center West-Brabant.