Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Pitchbijeenkomst 26 maart 2014

Op woensdag 26 maart 2014 organiseerde het Care Innovation Center West-Brabant (CIC) een pitchbijeenkomst voor haar partners en relaties. Doelstelling van de bijeenkomst was om, aan de hand van korte presentaties, kennis te maken met nieuwe zorginnovaties. Daarnaast stond het thema Huis van Morgen centraal.

Na een korte rondleiding gaven Chantal van Spaendonck en Marcel Clerx toelichting op het concept rondom het Huis van Morgen. Daarbij werden de eerste beelden getoond van de inrichting en de producten/diensten die in dit huis getoond zullen worden. Niels de Beer van Avans Hogeschool ging in op de visie van Avans Hogeschool bij de ontwikkeling van het ZorgInnovatie Lab waarbij ook de samenwerking met het CIC naar voren kwam. De pitches werden gepresenteerd door Ronald van Broekhoven (Parkinson Expertise Centrum) en Marcel Luijckx (toepassingen domotica). Fred Zacht sloot af met een presentatie waarbij hij een toelichting gaf op de totstandkoming van de Zorgboulevard, waar het Huis van Morgen onderdeel van uitmaakt.

Lees het volledige verslag van deze bijeenkomst.