Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Pharos roept ondernemers op apps in te sturen voor laaggeletterden

eHealth is niet meer weg te denken uit onze gezondheidszorg. Denk aan het maken van afspraken via internet, het vinden van informatie op mobiele apps, een online overleg met een zorgverlener en het digitaal volgen van zelfhulpprogramma's. Het gebruik van eHealth door patiënten en zorgprofessionals neemt alleen maar toe. Maar de meeste eHealth-toepassingen houden niet of nauwelijks rekening met mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden, laaggeletterden, migranten en vluchtelingen. Hierdoor missen zij informatie en krijgen niet de juiste zorg. De kans is groot dat gezondheidsverschillen toenemen.

Pharos stimuleert ontwikkelaars én zorgverleners om bij e-Health initiatieven vanaf het begin cliënten en patiënten te betrekken. Ook laaggeletterden en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Zo kunnen zij ook gebruik maken van het digitale zorg- en preventieaanbod.

Presenteer jouw idee

Heb jij een goed idee voor een app over zorg of gezondheid? Die óók geschikt is voor laaggeletterden? Presenteer jouw idee, hoe je dit gaat aanpakken en wie je hierbij gaat betrekken, in een filmpje van maximaal 2 minuten. Doe dit vóór 1 december 2016. Overtuig de organisatie en de prijs van 10.000 euro kan voor jou zijn. Wie weet ben jij één van de genomineerden tijdens de uitreiking in de VWS eHealthweek van 21-27 januari 2017. Stuur jouw filmpje via WeTransfer naar ehealth4all@pharos.nl.

Meer informatie