Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Parkinsonhuys Roosendaal bij televisieprogramma RTL4

Het televisieprogramma Mij Een Zorg van RTL4 geeft zondag 4 september een inkijkje in het Parkinsonhuys in Roosendaal van Stichting Groenhuysen. Specialist ouderengeneeskunde Danny Hommel vertelt over de ziekte van Parkinson, de complexiteit en de behandeling ervan. Omdat de ziekte van Parkinson niet alleen ingrijpend is voor de patiënt, komen ook familie en mantelzorgers aan het woord. Hun ondersteuning en betrokkenheid is van groot belang voor de behandeling en de zorg in het algemeen. Het programma wordt uitgezonden op zondag 4 september om 14.00 uur en wordt zaterdag 10 september om 15.00 uur herhaald. 

Bij het Kenniscentrum Parkinsonhuys ontvangen mensen met Parkinson of Parkinsonisme excellente specialistische zorg gebaseerd op de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen. Dit doen wij op allerlei gebieden, zoals langdurig verblijf, Parkinson-revalidatie en multidisciplinaire thuiszorg.

Bij de bouw en inrichting is rekening gehouden met de wensen van mensen met de ziekte van Parkinson. Door de ruime opzet is er voldoende bewegingsruimte in de gangen en in de kamers. De inrichting is bovendien rustig door het gebruik van zachte kleuren. Een multidisciplinair team bestaande uit artsen, verpleegkundig specialisten en paramedici, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten, werken nauw samen. Zij zijn stuk voor stuk gespecialiseerd in het herkennen van en omgaan met klachten die de ziekte met zich mee kan brengen.

Bekijk de virtuele tour of ga voor meer informatie naar de website.