Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Op 6 oktober tijdens Nationale Ouderendag gaan wensen in vervulling

Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. Op Nationale Ouderendag, dit jaar op vrijdag 6 oktober 2017, laten lokale comités, bedrijven en vrijwilligers duizenden wensen van ouderen uitkomen.

Hoe werkt Nationale Ouderendag?

Op Nationale Ouderendag vervult het Nationaal Ouderenfonds ieder jaar samen met lokale comités, bedrijven en vrijwilligers duizenden wensen van ouderen. Ouderen staan deze dag aan het roer. Zij dienen een wens in die ze moeilijk alleen kunnen realiseren. Ouderen geven hun wens op bij een lokaal comité bij hun in de buurt. Vrijwilligers kiezen een wens die bij hun past. De oudere en de vrijwilliger laten samen de wens uitkomen op Nationale Ouderendag.

Wat voor wensen hebben ouderen?

Vaak gaat het om kleine wensen, zoals nog eenmaal het ouderlijk dorp bekijken, een kroket uit de muur trekken, een trouwjurk passen, samen op pad of herinneringen ophalen op het strand.

Wat betekent Nationale Ouderendag voor ouderen?

De impact van Nationale Ouderendag is enorm. De eenvoudige wensen toveren bij ouderen een grote glimlach op het gezicht. De inspirerende verhalen achter de wensen ontroeren de wensvervullers. En de tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten en blijvende contacten.

1 miljoen eenzame ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds steunt deze ouderen ook de rest van het jaar. Ze halen ouderen uit hun isolement en zorgen voor meer sociale contacten en onvergetelijke momenten. En dat is hard nodig. Want in Nederland voelt maar liefst 1 op de 4 ouderen zich eenzaam. 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam. Zij krijgen hooguit eens per maand bezoek.

Meer informatie