Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Obli en Patients Know Best gaan samenwerken

Obli is als eerste Nederlands health device gekoppeld aan het Patients Know Best platform. Vanaf nu kan ook vochtinname worden gemonitord in elektronisch patiëntendossier.

Patients Know Best (PKB) is het enige online medische dossier volledig in eigen beheer van de patiënt. De samenwerking met Obli maakt dat PKB nu 100 verschillende intelligente apparaten heeft geïntegreerd in het online medisch dossier. Dit zijn o.a. apparaten voor  activity tracking (Fitbit, Garmin Fit), sportmonitoring (Runkeeper, Strava), intelligente weegschalen (Withings)  en hartmonitoring (Omron). Deze apparaten geven artsen en verplegers inzicht in de gezondheid van de patiënt buiten de behandelingen om.

Dr Mohammad Al-Ubaydli, oprichter en CEO van Patients Know Best zegt: “Door data van intelligente apparaten die patiënten thuis gebruiken te koppelen aan het online medisch dossier, verandert PKB de medische zorg en patiëntveiligheid.

Bij nierpatiënten is het bijvoorbeeld belangrijk dat er niet te veel gedronken wordt. Obli registreert de vochtinname, waarschuwt de patiënt zelf en PKB toont de drinkgegevens aan zorgverleners. Een tweede voorbeeld is chemotherapie: een patiënt moet vaak veel drinken, maar vergeet vaak of is te ziek om voldoende te drinken. In dit geval stimuleert Obli het drinken en geeft ook deze data door aan behandelaars.”