Nieuwe injectiespuit Novosanis getest door gebruikers

De nieuwe injectiespuit Novasanis moet er voor zorgen dat er minder medicijn nodig is en het makkelijker en pijnlozer wordt om te injecteren. Op 1 juli werd de nieuwe injectiespuit getest tijdens een co-creatie sessie vanuit het project CrossCare.

Co-creatie sessie

Tijdens de sessie werden twee prototypes getest van een spuit voor intradermale injecties. Hierbij werd ‘droog’ geoefend en kwamen nog geen naalden aan bod. De prototypes en handleidingen waren al aangepast na feedback tijdens een eerdere co-creatiesessie georganiseerd door de proeftuin Happy Aging. Professionals van de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) West-Brabant, die regelmatig vaccinaties zetten bij kinderen of reizigers, waren aanwezig. Daarnaast mochten ook ervaringsdeskundigen, die zelf insuline spuiten, hun feedback geven.

Livetesten

De meningen waren verdeeld over welke spuit men het fijnste vond. Toch gaf de gedetailleerde feedback goede input voor de ondernemers van Novosanis om het product verder te ontwikkelen. In het najaar vinden er livetesten plaats, waarbij een sinaasappel als ‘proefpersoon’ fungeert.