Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Nieuw Milon Cirkel bij OrthoMedic

Op zaterdag 17 mei van 10.00 - 14.00 uur opent OrthoMedic aan de Schoolstraat 3 in Wouw een geheel nieuwe trainingsfaciliteit: de Milon Cirkel. De Milon Cirkel is een afwisselend oefenprogramma op een cirkel van acht verschillende volautomatische fitnesstoestellen (zowel kracht als cardio). Het trainingsprogramma is volledig afgestemd op het individu. De gegevens worden bewaard op een chipkaart waarna de toestellen automatisch het juiste programma kiezen.

Het voordeel is dat je tijdens het sporten niets meer fout kunt doen omdat alle gegevens vooraf zijn ingesteld. Op gewone fitnesstoestellen is dit niet mogelijk. Een volledige training duurt slechts 35 minuten en bestaat uit spieroefeningen en conditieoefeningen. Milon Cirkel is uitermate geschikt om snel en veilig een goede basis conditie en basis kracht op te bouwen. Door de maatgerichte training kunnen ook mensen met schouderklachten, slechte knieën, zwakke botten of weinig uithoudingsvermogen deelnemen aan het programma.

De doelmatigheid van Milon Circle is wetenschappelijk is onderzocht en gevalideerd. OrthoMedic is één van de weinige fysiotherapiepraktijken in Nederland die dit trainingsprogramma aanbiedt.