Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Mijlpaal voor Cubicco International

Binnen 1 jaar en 5 maanden is Cubicco International in staat gebleken de belangrijke mijlpaal van hurricane 5 resistant categorie D te bereiken. Een classificatie die nog geen enkele andere partij eerder heeft behaald binnen de modulaire bouw.

Hurricane 5 resistant betekent dat de woning bestand is tegen een windkracht van 296 km per uur, komend van open zee, waarbij het huis maximaal 9 meter van de grond af staat. Cubicco voldoet daarmee formeel aan alle eisen voor wat betreft bouwbesluiten in Florida.

Deze classificatie geeft aan dat de woningen van Cubicco degelijk zijn gebouwd waarbij ze ook nog eens gebruik maken van ruim 90% natuurlijke materialen. Ook de prijs/kwaliteitverhouding is in balans waarmee aantoond wordt dat duurzaam niet duur hoeft te zijn.

De Cubicco woning krijgt zijn wereldintroductie begin maart 2014 in Miami. De behaalde classificatie is daarbij onder andere essentieel voor de omgeving van Miami die regelmatig door tropische wervelstormen wordt geteisterd.