Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Met de Assistep kan 6-jarige jongen met een hersenbeschadiging traplopen

De Assistep maakt het mogelijk om zelfstandig de trap op- en af te lopen. Ook voor de jongen in onderstaand filmpje met Cerebrale Parese.

Cerebrale Parese is een naam van een groep aandoeningen die het gevolg zijn van een hersenbeschadiging. Door de hersenbeschadiging functioneert een deel van de hersenen niet, of anders dan normaal. Dit kan tot uiting komen in problemen met het bewegen, communiceren, zichtvermogen, gedrag en leren.

Loopfunctie is sterk verbeterd

Deze video laat zien hoe een 6-jarige jongen met CP, die nooit eerder zelfstandig kon traplopen nu dankzij de Assistep geheel zelfstandig kan traplopen. Na een aantal dagen vertelde zijn moeder hoe gelukkig hij is met de Assistep en dat hij de dag na de installatie hij al zelfstandig de trap op- en afliep. "Dit is zo geweldig voor onze zoon! Zowel zijn humeur als zijn loopfunctie zijn in een paar dagen enorm verbeterd. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen die met CP te maken hebben deze video kunnen zien."

Meer informatie over de Assistep