Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Met Bksy krijg ik toegang tot vele boeken die mij inspireren

Bart Kramers is adjunct-directeur van CaRespect. Een kleinschalige thuiszorgorganisatie met vestigingen in Bergen op Zoom en Roosendaal. In Roosendaal is de organisatie gevestigd in Innovitapark, een broedplaats voor ondernemers op het gebied van gezond leven, welzijn en zorg. Sinds kort is hier een Bksy hotspot. “Voor mij is het nu heel gemakkelijk om boeken te lenen die inspiratie geven over het ondernemerschap”.


Mini-bibliotheek afgestemd op de behoefte van ondernemers

 “Onze organisatie heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Dat is natuurlijk een enorme waardering voor ons werk maar hierdoor ontstaan ook nieuwe vraagstukken. Want hoe ga je het organiseren met meer dan 25 medewerkers? Via de Bksy hotspot in Innovitapark leende ik het boek Gung Ho. In dit boek beschrijven Ken Blanchard en Sheldon Bowles een revolutionaire techniek om persoonlijke betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Het antwoord ligt besloten in de drie eenvoudige principes van 'Gung Ho'. Dit boek gaf mij inspiratie om op een andere manier te kijken naar de organisatie en de inrichting daarvan. Inmiddels ben ik begonnen aan een tweede boek Reinventing Organizations van  Frederic Laloux. Met de Bksy hotspot heeft Innovitapark een eigen mini-bibliotheek waar alle ondernemers gebruik van kunnen maken. Voor mij voegt dat echt iets toe”.

We zijn blij met onze ruimte in Innovitapark

Op woensdag 27 september opende Innovitapark haar deuren. “Gelijk vanaf het begin huren we hier een mooie open en lichte ruimte. We zijn daar heel blij mee. Daarnaast vinden we het ook prettig om in het pand ervaringen te delen met andere ondernemers. Ook hebben we veel aan onze coach van de StartersCentra West-Brabant. Bij hem kunnen we onze toekomstplannen toetsen. Dat helpt ons om verder te komen.”

“Sinds 2015 ben ik betrokken bij CaRespect, het bedrijf dat mijn broer Robbert in 2013 is gestart. Ik ben nu het aanspreekpunt in Roosendaal en vaak in Innovitapark aanwezig. Het bevalt goed. Tien jaar geleden had ik dit niet gedacht, een bedrijf samen met mijn broer. Maar qua bedrijfsvoering zitten we op één lijn. Het is een uitdaging om mensen op een persoonlijke manier te ondersteunen bij de zorg aan huis. Dat is waar we voor staan”.