Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Meneer Pienter en de Suikerfabriek

Ziekenhuizen zijn iedere dag bezig met medisch verpleegkundige zorg aan kinderdiabeten. Om deze kinderen goed te informeren is er up-to-date educatiemateriaal nodig. Behandeling Begrepen heeft daarom samen met Dion Luijten en topklinisch ziekenhuis Zuyderland Meneer Pienter en de Suikerfabriek ontwikkeld. Meneer Pienter en de Suikerfabriek is een uniek educatieboekje met toegespitste informatie voor ouders én kinderen met diabetes type 1 in de leeftijd van 4 - 7 jaar (maar oudere kinderen vinden het vaak ook leuk én informatief).

Animaties en AR voor kinderen met Diabetes 1

Het boekje is verrijkt met animaties voor de kinderen die via Augmented Realitity (AR) makkelijk opgeroepen kunnen worden via een gratis app (iOS en android). Voor de ouders wordt bij ieder onderdeel op elke bovenste pagina van het boekje de theorie uitgelegd. Meneer Pienter legt de kinderen alles op een eenvoudige manier, stap voor stap uit met behulp van 12 korte animatie video's.

Meneer Peinter, Sullie en Zoetje

Meneer Pienter is het hoofdpersonage die het hele verhaal uitlegt. Hij doet dit met behulp van zijn vriendjes Sullie (de insuline) en Zoetje (de bloedsuiker/bloedglucose). De Suikerfabriek in dit verhaal is in realiteit de alvleesklier. Op het einde van ieder onderdeel zijn er korte oefeningen om te testen of het kind de informatie begrepen heeft.

Meneer Pienter en de Suikerfabriek gaat deze doelgroep (ouders én hun kleine kinderen) helpen meer inzicht te krijgen over wat diabetes type 1 is en wat er allemaal bij komt kijken. Het boekje is binnenkort verkrijgbaar via diverse (digitale) verkoopkanalen.

Meer informatie: olchert@behandelingbegrepen.nl